Over de auteur

Naast (klinische) psychologie studeerde hij procestechniek en veranderkunde en creëerde hij op basis hiervan een onderneming.

Als schrijver richt hij zich op wetmatigheden binnen processen van uiteenlopende aard.

In zijn studie Het team als voertuig voor organisatieverandering combineerde hij de verschillende aspecten van zijn vak.

Voor het literaire tijdschrift Extaze schreef hij Gedichte verhalen.
Als literair debutant schreef hij mee aan het estafetteverhaal Hollands Glorie.

Zijn romandebuut De spinvlieg is een verhaal over liefde, verraad en verzet. Een in de geschiedkunde gegrond persoonlijk verhaal waarin historisch zeer bekende personen. Gaandeweg legt het intriges en de cultuur en machtsstructuur van het land bloot.

Afzonderlijk van elkaar stellen vijf filmprofessionals: ‘Deze roman leent zich voor een grote speelfilm of een TV-dramaserie.’

Nu schrijft hij op uitnodiging opnieuw literaire non-fictie, een in de geschiedkunde gegronde plotroman.

De roman bestellen: google De spinvlieg.

Als honkballer speelde hij niet voor het Nederlands team maar werd als catcher er wel voor geselecteerd. Jarenlang was hij catcher van hoofdklasser Ado, coach van Ado en Storks en manager-topsport van Ado.

Dit bericht is geplaatst in Hugo Wapperom. Bookmark de permalink.

6 reacties op Over de auteur

 1. hendrik th van asselt schreef:

  Ik zie nog niet goed in wat uw studie chemische techniek voor u en uw boeken heeft kunnen betekenen – of gaat het om de geurzintuigen?

 2. Paul Hagebeek schreef:

  Geachte heer Wapperom,

  Was van plan uw boek te gaan lezen, maar net als bij de biografie over Gerrit Kastein is dat een zware beproeving. Layout, veel annexxen, verwijzingen en verschillende tijdsfases maken het tot een warrig geheel, helaas. Dat is ook in sommige recensies vermeld, maar die zie ik niet echt op uw site(s). Want ik ben zeer geinteresseerd in Wo II en heb grote bewondering voor de echte Verzetsmannen, of ze nu Van Hamel, Post of Wapperom mogen heten. Wat me wel enorm tegenstaat in vooral uw boek (maar ook in dat over Kastein) is het enorme ophemelen van het Communisme. Hoezo dat dan? Al voor dat het in Duitsland misging had Stalin al honderdduizenden doden, zijn eigen landgenoten, op zijn geweten. Deze man was wantrouwend in het Kwadraat!! Sloot met Hitler een niet-aanvalsverdag, viel Polen binnen (Katyn;4000 doden) en wilde Finland veroveren, wat een gigantische mislukking werd (200.000 dode Russische soldaten). Ook tijdens WO II werden zijn soldaten om niets opgeofferd, dan ging het er in het Duitse leger beter aan toe. Let wel, heb ook niets met het fascisme schets alleen het beeld.
  Ook wordt de blind-communistische Paul de Groot opgevoerd, een erger voorbeeld van domme fascinatie kan ik niet bedenken. Ook toen al lang bekend was hoe het er in het Oostblok aan toe ging bleef hij de ideologie maar verdedigen, hadden ook PvdAers (ien vd heuvel) last van….
  Was op de lezing(…) van 5/5, wilde de sfeer niet bederven, daarom maar mijn kritiek(hoop op een reactie) in een mailtje.

  Vriendelijke groet,
  Paul Hagebeek, DH

 3. Peter Frederiks schreef:

  Dag Hugo, het zou toeval zijn als we elkaar kennen, maar ik heb destijds op de tribune gezeten om naar honkbalwedstrijden van ADO te kijken. Onlangs ben ik je naam tegengekomen bij het schrijven van mijn boek. Dat draagt als titel: De weg naar Parijs, de ondertitel luidt: Drie generaties, twee oorlogen, één geschiedenis. Het is het verhaal van mijn familie.Het gaat over mijn Belgische oma die in de Groote Oorlog naar Nederland vlucht, in Uden terechtkomt en daar trouwt. Er wordt een zoon geboren, die door te trouwen met mijn moeder (op dat moment weduwe) later mijn stiefvader zal worden. Hij ontwikkelt sympathieën voor het nationaalsocialisme, sluit zich aan bij de NSKK en vecht mee met de Duitsers in Rusland. Na de oorlog wordt hij veroordeeld en wachtend op de uitspraak van de rechtbank komt hij terecht in kamp Duinoord, jou wel bekend. Het boek is een uitgave van Boekscout; zie https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=8354
  Met vriendelijke groeten, Peter Frederiks

 4. EdmundKet schreef:

  delightfullytender
  Are you in? http://bit.ly/2SPmEex

 5. Theo van Bemmel schreef:

  Op facebook las ik dat je veel weet over WO2 in Den Haag.
  Ik ben nog steeds op zoek naar informatie over drie verzetsstrijders in Den Haag, die eind maart 1942 werden gearresteerd: Henk en Gerard Bastiaans en Luuk Honselaar.
  Ik heb al veel archieven doorgespit (CABR, Nat Archief, NIOD, etc).
  Relaties met Leids Studentenverzet, aanslag Haarlem okt 1941, gebroeders Nout, kap vd Berg, “Velo” Biermann.
  Er gaat ook gerucht in familie over een overval op distributiekantoor.
  Weet jij toevallig misschien meer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *