Beangstigende Begeerte

Dit schrijft de Uitgeverij Aspect over het door hen uitgeven boek:


Een ieder woont ergens.

Wereldwijd woont een ieder ergens, meestal in een huis of in een huisje, meestal in een land dat zo nu en dan ook bezig is met andere landen. Soms zelfs met de gehele wereld. Een wereld die je goed leert kennen in een wereldoorlog of door de gedachte hieraan. Vooral ook bezien vanuit de geschiedkunde, waarop de Beangstigende Begeerte is gebaseerd.

Tevens leert men elkaar goed kennen in een ellendige situatie. Zeker in een wereldoorlog. Zeker in die laatste wereldoorlog. Maar evenzo door te lezen over het ontstaan daarvan, over het begin daarvan en de jaren erna. Over een oorlog die een o zo beangstigende begeerte oproept.

Wie weet helpen we de huidige wereld een beetje de goede kant op, alleen al door na te denken over de laatste wereldoorlog, dus mede over de wereld.

Deze Beangstigende Begeerte, onder andere naar liefde en naar macht, kan bij een ieder ontstaan. Zo ook bij Ebbe, Hannah en Max. Zij delen hun gedachten met elkaar. Gedachten over de wereld die sterk werd beïnvloed door een beperkte groep werkelijke machthebbers, invloedrijke historische figuren, waarbij zij deels betrokken zijn. Gedachten over de wereld die nogal eens afwijken van de bekende historische gegevens.

Een wereld die zich zo voltrok.

Een wereld die zich in belangrijke mate zo voltrekt.


Beangstigende Begeerte | Auteur: Hugo Wapperom

ISBN: 9789463389341 | Paperback / softback | Aantal pagina’s: 386

Publicatie datum: 31-08-2020 | Prijs: € 24.95

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *